Jonge kok, massa ervaring.

Ondanks z’n jonge leeftijd, kan  de chef van ‘Steendam 66’, Bernard ‘Bolle’ Baudewijns, 27 jaar, al een indrukwekkend curriculum voorleggen. Hij studeerde aan de vermaarde koksschool Spermalie in Brugge. Daarna nam z’n carrière een wel erg snelle vlucht. Eerst kon hij aan de slag in restaurant ‘Elkerlyc’ in Maldegem, bij de vermaarde televisiekok Peter De Clercq. Daarna verdiende hij zijn sporen in toprestaurant ‘Sir Anthony  Van Dijck’ in Antwerpen en nog iets later verhuisde hij naar het tweesterrenrestaurant ‘Sea Grill’ in het hartje van Brussel, waar hij het al snel tot chef de partie van de vis schopte. De kroon op het werk echter kwam er toen hij gevraagd werd chef te worden in het bekende restaurant ‘La Petite Tortue’ in Knokke. Daar werkte hij tot augustus 2007, toen hij de deuren van z’n eigen zaak ‘Steendam 66’ open gooide.

Vanachter het fornuis in z’n open keuken, biedt chef-kok Bernard Baudewijns u de heerlijkste, dagverse gerechten aan. Eén van de specialiteiten is zonder twijfel de gegrilde Kingcrab. Maar chef Bolle slaagt er ook in om aan grootmoeders keuken een verrassend moderne toets te geven. De heerlijke saignant gebakken rosbief, met handgesneden frietjes, een kransje van warme groentjes en verse béarnaisesaus, is een zaligheid voor de fijnproever. En dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke kalfstong in de madeirasaus of het konijn op Vlaamse wijze, die de chef op een sublieme manier weet heruit te vinden. Kortom: al wie verlekkerd is op dagverse, Frans-Vlaamse keuken, is in ‘Steendam 66’ letterlijk én figuurlijk op het juiste adres.

spermalie school